Powered by Blogger.

Followers

10 wishes

Assalamualaikum

haha ni kire benda2 yg dila nak buat,dan benda2 yg dila kene buat,bile sampai ke msia nanti insyaAllah.ade la countdown dalam 15 hari lagi.dengan izin Allah.

--------------------------------------

1.jumpa pakar utk kaki ni ngan tukang urut.xpon tukang urut je pon oke jugak kot.

ada satu time tu,dila over aktif.since umah ni memanjang ke blkg,jarak antara dapor ngan main toilet agak jauh.dila kejap masak kat dapor,kejap g basuh baju.al maklumla,sini washing machine die separa automatik.xmcm msia.haha.time tuuuu huuu rasa mcm fibula ngan kaki xseiringan langsung.haha.

even ada doktor ortopedik msia dtg sini aritu,bila tanye die kate,kene jangan banyak jalan.hidup kat sini mmg mustahil la.sume benda kene jalan besenya.tapi pape pon,dila besekan diri pakai ankle guard selalu.

2.pg kpj shah alam

besela,bapak borek,anak rintik kan.haha.since ayah g cek hidung beliau kat sane aritu,terus beliau suro anak die bwk g sane gak.hahaha.mcm dila,kalo balik msia sebulan tu,besenye wajib tiap2 hari kene makan ubat.kalo x terbaring jela xsehat nampaknya.haha.cuma kat sini je alhamdulilah sehat je.

3.sepintar

huwaa ni entah impian ke bape kali.mak pon bising dah anak2 die same je 2x5.adik ngan akak same je,due2 xamik2 sijil SPM.SPM tahan la lagi,due2 xamik sijil PMR pon agi!even due2 f1-f3 pg sekolah yg same.hahahha.sepintar 0307 sekalian,sape nak teman?

4.boleh x nak g tmpt yg ada laut,mak?

hehe konpemla kene mintak izin mak kan.haha.pg ngan mak ayah fit ika fareez la.dila mmg mcm ni hahahah.suka laut.tapi jarang dpt pg tmpt yg ada laut.mmg xde rezeki kot dulu.even balik kampung pon,bile g beserah,xpg pon pantai batu hitam tuh.tgk dr dalam kete je lebih.hahaha.

5.nak makan otak2 tanjung lumpur!

gile demand.haha.yela,balik setahun sekali je kan.dulu kalo dok asrama n xbole ikot blik kampung,mak konpem akan belikan satu plastik bwk g asrama.hahahah.sata pon makan jugak,tapi lidah ni lagi suka otak2.otak2 moden yg byk jual kat pasar tu xasli.hahahah.

6.nak buat BBQ ngan family.

dulu,xingat bila,time ayah buat trip company pg melaka kot.ape ntah name pantai die.ayah sewa satu umah besaa.bape byk family entah time tu.yg best tang bbq tu,sbb sume org masak same2 have fun sume.even pantai die agak kotor time tuh kih3

7. nak betolkan laptop.

ni bukan wishes namenye.terpaksa.haha.nak betolkan laptop,xnak beli baru kalo boleh.membazir.sound je rosak pon.insyaAllah oke tu nanti hehe.lagipon laptop ni mak bg hadiah utk masuk matrix dulu,tapi last2 xmasuk pon haha.kira since 2008 la.screen die beso,sound die kuat,so best masyuk kalo tgk movie.hahahah.

8. nak jumpa dak2 lelem.

hanya mereka yg paham istilah ini.hahahha.even dila terpisah ngan diorg since form 4 kot,sbb pindah sekolah,mmg diorg ni same je dri dulu smpila skrg.haha.happening habes.care for each other,kan kan?hahaha esp dpt good news baru2 ni,and kitorg sgt hepi for u bell!

9. nak jumpa aiman.

gile specific.maybe sbb dak2 lain ade gak dila jmpe since abes sekolah.si aiman ni,sejak amik result,mmg xpernah jumpa dia langsung!ish ish ish.sedeh rasa.rindu sangat kat die.even dulu kat maahad,mmg xrapat kot even satu kelas.bile pindah ke sepintar same,dia la penawar haha.insyaAllah kite jumpe nanti man!

10. nak beli stethoscope.

kaler MERUN!insyaAllah kalo result keluar okey,dila nak beli satu kat Msia.insyaAllah insyaAllah.doakan moga2 dila dapat jawab exam elok2 ye!dila ni dlm state yg betol2 memerlukan doa kalian semua :)

--------------------------------------

ni kerja gila name.2 post sekali gus.hiburkan hati sebentar.senang kate,ape2 pon benda kita nak buat.die jadi memori yg sgt berharga especially kalo kita dengan org yg tersayang lagi2 mak ayah dan adik2.

konpem2 kuar je klia,diorg akan tunggu kat pintu belah kanan.hahahah.

bismillah.kembali ke jalan asal.study study.doakan dila ye!
kpd sume yg tgh berjuang final,bittaufiq wannajah!moga Allah kurniakan kekuatan kpd kita semua :)

insyaAllah pasni kalo ade masa,kita buat agi 10 wish lain la hehe

love
sakuradila

[Dr Nu@r]  – (May 19, 2011 at 10:50 AM)  

cheh! Tgh exam boleh pulak post blog. Dah tu, cite pasal balik msia lak tu. ngade!!

Eh, Dila? :D:D:D
dila ooo dila..
Nape ngan aku kau tak bahasakan diri dila? wink2**

sakuradila  – (May 19, 2011 at 2:17 PM)  

nuar : ngate org die lagi lebih kot?xpela,ko siap msia support balik msia dah aritu,senyap2 jela dok sane cehhh

sengal!ngan ko watpe nak bahasakan diri mcm tuh...ko laki kot?hahahah xsesuaiii..itu bahasa general namenye :p

[Dr Nu@r]  – (May 19, 2011 at 9:07 PM)  

bahasa general ye fatin adilah.

Owh, pagi tadi sein ada ckp dia panggil kau dila dulu. haa! general apeke? ngan sein boleh la pulak kan. :'(

sakuradila  – (May 20, 2011 at 4:16 AM)  

sengal.ko igt blog ak ni tmpt ym ape?
ak xkenal sgt pon kot sein tuh?gaya ko mcmla ak rapat gile ngan die...haishh kene gak sekeh ko ni...panggil mmgla bole,tp utk bhsakan diri tu lain cte la nuar oi..

btw ko yg asek pgil ak member mms 24 jam sape suro :p

[Dr Nu@r]  – (May 20, 2011 at 4:46 AM)  

yela2, org lain je boleh. Sapelah aku kan. Mr. Batu -.-" (sigh)

sakuradila  – (May 20, 2011 at 4:24 PM)  

buat drama pulak die hahahaha

dealova  – (May 20, 2011 at 4:41 PM)  

dilaaa...
waaa....nk balik msia??bile2.. kitorg aritu kan riot, so exam final pun abih lmbt.huaaa..
add lerr fb.wanigurl.copek2. nnti leh update2 =)

sakuradila  – (May 20, 2011 at 9:02 PM)  

waniiiiii.....
ag 2 minggu balikla,insyaAllah kalo xde aral melintang...nak itot?
xpela,tp balik ag ke nanti?mesti xsme cutinye...lame xjumpe hahaha...dah add dah!approve cepat!

Post a Comment

Sakuradila Copyright

All the media publish here especially photos are belong to me.sakuradila is my tagline.sila jangan copy tanpa keizinan tuan punya istana wokeyh.dan segala perbuatan yg tidak baik di istana ini adalah dilarang sama sekali.

Attention please :)

This is a life of a girl being as strong as she can be to lead a beautiful life she dream of.This is a space where she shares her thoughts and everything that happen in her life.The sweet memory,the bitter past,anything that connected to her life in any way.Leave if you hate it.And of course read it if you wish to.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP