Powered by Blogger.

Followers

Isu Panas

Asalamualaikum


antara isu yang paling hot skrg ialah isu repeat tahun.sungguh hot.lagi-lagi bila ada org tanye persoalan ttg keadaan MEP8 yg merundum tahun ni.agak membuka rahsia batch di situ.adoi.


Photobucket

comel en?sini sgt byk volkswagen antik2 belaka

alhamdulilah,lepas kira2 muaddal yg ada skrg,dila lepas alhamdulilah,selagi markah immune & public health x fail iaitu bawah 50.bak kata arfi,bila markah kita mcm ni,rasa mcm sedih sgt sbb masih ada kawan2 lain yg perlu struggle utk markah tinggi tok cover muaddal sanawi(average tahun).

macam mana ye?hidup manusia mmg mcm roda.ada naik turun.setiap progress dan keadaan setiap manusia berlainan.jalan yg kita lalui walaupon sama,duri yg ada kat jalan kita kadang2 xsebanyak duri kat jalan orang lain.dan untuk itu,kita perlu sentiasa bersyukur dan xperlu condemn apa2.kdg2 dila xpaham,bila markah diorg tggi je,but still condemn lebih2.wahai manusia,tawakal sepenuhnya,lepas tu,kita akan rasa,bersyukur tu sgt indah. :)

sejak pertama kali dila jejak kaki kat sini,dila tahu bhw taraf dila lain.result spm dila lagi2 bio x cemerlang sprti mereka.dan dila bersyukur yg amat sangat,atas rezeki yg Allah bagi ni.dila tetapkan apa yang dila nak.dila tetapkan fokus dila walaupon kdg2 lari.nature human.tapi dila tahu,utk berada di atas,dila perlu usaha lebih lagi dari orang lain,sampai ke hari ini.

of course dila bukan sendiri kan?setiap manusia perlu ada source semangat mereka sendiri.Allah sentiasa di sisi. tambah lagi,Allah sangat penyayang kat hamba2Nya. sediakan mak, ayah, family, kawan2 utk bg smgt.tipu la kalo dalam 2 tahun med skool ni,dila xpernah jatuh.tipula kalo dila cakap,dila xpernah menangis tengok result sendiri.

tapi kita kene belajar dri pengalaman.walaupon kita belajar dri pengalaman org lain.xkisahla sape pon. yang penting berguna. yang penting,jangan putus asa. yg penting,saat2 genting,lagi2 time kita malas tapi esok exam, dila selalu bayangkan, kalo la aku fail, kene repeat, lagi susah examnye, mampu ke aku pas mcm tu? so,lagi smgt belaja gile2 utk pas exam yg tu,tapi xdela sampai masuk tanjung rambutan.hihi.

dan yg lagi penting.harapan org yg menyayangi kita.ada satu cite dlm kot putih,senior tu repeat,but bila beliau bgtau mak beliau,mak beliau ckp mcm ni,"akak janganla sedih,kalau akak sedih,mak lagi sedih".mmg kdg kala,apa yg ibu mahukan hanya kegembiraan anak-anak kan.tapi kita kene pikir jugak, sanggup ke kita menghancurkan impian ibu,yg nak lihat anak berjaya?

every journey of human life,has its own story.even sometimes,we have to take detour. even sometimes,you have to repeat years.dalam hal ni,xperlu kita nak salahkan sesiapa pon.xperlu kita nak marah sesiapa pon utk jaga reputasi ke ape ke.repeat years is absolutely a bad thing.but make sure that what you get after that,is the best journey you ever had.jangan buat sesuatu tanpa sebarang fokus,atau sia-sia.

and please pray that i will pas my 2nd year med skool,and enter 3rd year soon.dila tibe2 tergerak hati utk tulis about this.eventhough xde pon org dri jordan baca.haha.it's my midnight thought in front of food preservation book.kih3.

i will study hard for this summer sem.yosh!!
don't worry,i will not get sick for staying up so long like this.lagipon dila dah shiftkan waktu tido sikit.i hope so.insyaAllah.
nescafe kan ade. :)


Photobucket

oh,Dr Yusuf ckp,statistic mengatakan,minum kopi mmg xde association dgn cardiovascular disease.BUT maybe,org yg banyak sgt minum kopi seperti warga2 irbid,Jordan lebih tendency utk hisap rokok dan seterusnya membw kpd cardiovascular disease.

the end
;))

LOVE,
sakuradila

kikikunlalala  – (July 19, 2010 at 5:43 AM)  

eik..ni reason nak stay up la ni??? haha..pandai ko kan..
da3..study jangan xstudy..toksah nak gatal2 repeat year..kot nak pandai, buat cara pandai..nnt pandai la tu..eh..ape yang aku merapu ni..harap paham..papepon..gud luck!!!

sakuradila  – (July 19, 2010 at 8:24 PM)  

SyerAgh > thanx!insyaAllah :)

bota > bukan reason la,adaptation...xnak gatal repeat pon,amin....haha,pandai je en ko cakap,ko tu dah start sem,ganbaro!thanx bota :)

nurliyanasyahirah  – (July 21, 2010 at 2:18 AM)  

aku ade baca satu article nie.
dia ckp sbenarnya yahudi yang buat propaganda kata coffee tak bgus utk kesihatan, pdhal nabi pon suka minum coffee pagi2.
even professer2 barat pon suka ambik coffee pagi2.
dan diorg sebarkan kebaikan soya, sbb amerika pengeluar soya terbesar dunia.
pdhal soya tak de laa bgus sgt klu minum bnyak sgt.

wallahualam. aku pon tak sure sejao mana btol ;)

sakuradila  – (July 22, 2010 at 12:54 AM)  

yana > xpe,yg penting,xyah dengar propaganda2 manusia...yang baik ikot,yg xelok tinggal...kih3

itu statistic doc aku,lebih kpd keadaan community kat sini ;)

bagusla yana skunk,berilmiah komen ko :)

wani > okey mam,selamat berpuasa dan beraya nun jauh di sane okey!
=)

Post a Comment

Sakuradila Copyright

All the media publish here especially photos are belong to me.sakuradila is my tagline.sila jangan copy tanpa keizinan tuan punya istana wokeyh.dan segala perbuatan yg tidak baik di istana ini adalah dilarang sama sekali.

Attention please :)

This is a life of a girl being as strong as she can be to lead a beautiful life she dream of.This is a space where she shares her thoughts and everything that happen in her life.The sweet memory,the bitter past,anything that connected to her life in any way.Leave if you hate it.And of course read it if you wish to.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP