Powered by Blogger.

Followers

Hunger VS Starvation

Asalamualaikum

mengisi masa yang mmg x lapang.seriously,gambar mmg xde kene mengena ngan apa yg dila nak tulis.peduli apa.stok gambar time birthday skin from zul's camera belom sampai.hihi.



Photobucket


skrg subjek community medicine,lebih fokus kpd maternity.bab pregnancy and lactation.huuu bile belajar,mcm merasakan bestnye syoknye jadi doktor O & G. serius!yela,mcm2 nak kene jaga.supplement pon kene control.mane bole main makan je.mentang2 mengandung,xsemestinya kene makan banyak.well,the subject is quite interesting since i'm a woman too. =)

ops.dila kalo bole xmau jadi doc O&G.even pediatrik pon.ini hanya angan-angan.apa bakal jadi nanti,hanya Allah yg tahu kan?kalo pediatrik la,sah2 nanti dila nanges je.haiya,mane tahan tgk budak2 kecik sakit.kecik2 dah kene operate.kecik2 dah kene masuk hospital,makan ubat.

skrg ada lagi 2 minggu je sblm Ramadhan menjelma.mari kongsi cerita. =)

masa mula2 kita puasa,mesti rasa mcm xtahan la,nak bukak la kan.lagi2 children.tapi bila dah hujung2 puasa tu,sedar x sedar kite mesti ckp mcm ni,"ala,lama2 dah bese dah puasa,xmakan pon xpe".ini namanye body adaptation.body kita lama2 akan develop sendiri dgn keadaan ni.dan jangan risau,badan yang Allah kurniakan ni sangat efficient!

bila kita xmakan,means xconsume glucose utk energy,badan akan generate glucose from other sources,especially liver and muscle.pandai kan?

yang bagusnya,especially hujung2 nak dekat bukak pose tu,eventually kita akan feel drowsy.sbb time2 max ketika kita mmg xmakan sehari,time ni la ada rapid yg sgt rapid fat oxidation.fat break down.this one is good news!kurang fat dlm badan =) boleh kurus!

but,bila ada yg terpaksa extend puasa oleh sbb waktu magrib yg terlalu lambat,seperti europe,rapid fat breakdown ni akan hasilkan extra ketone bodies.nanti akan ada smell of acetone mcm yg berlaku kat diabetic patients.tapi maybe ni extreme cases kot.---->teringat hari tu pg paris,gile lambat waktu magrib dia.even isyak pon pukul 12 tgh malam.and kitorg terpaksa tahan gak ngantok utk tggu solat subuh.^_^


Photobucket

dila & izzah

Photobucket

berusaha tgkp gamba intan pulak^_^

Photobucket

dila & intan (gilir2 panjat tingkap :) owh,intan@adek mmg kecik!

apa yg kita experience,is hunger,and not starvation. ;)
bak kata doc,this is custom to ramadhan,and how our body try to tolerate this situation.

dah mcm sesi ceramah lak.bosan2.tapi dila suka sampaikan apa yg dila belajar.
human learns from each other right?

this is our photoshoot time senja kat paris.patut pg river cruise malam tu,but the guys fall asleep.sangat tido mati.owh,itu bilik kitorg.xnampak pape kan?haha

pesanan penaja : don't ever make stupid promises

LOVE,
sakuradila ;)

kikikunlalala  – (July 29, 2010 at 11:10 AM)  

haha..ni yang nak kurus ni....giler best kat paris..patot ar ramai model kat sane..sebab pose lame sangat ar diorang cengkung2 muke tu..hik3..

sakuradila  – (July 29, 2010 at 6:36 PM)  

ha?itu yg ko pikir?ish3...
ckp psl paris ni,afiq cm mghilang sjk dia habes exm haritu,mane ntah...musykil je..
aussie ngah winter kan?
sesi membina lemak tuh ;p hati-hati bota ;p

kikikunlalala  – (July 30, 2010 at 2:55 AM)  

sabau je ar,,,kejam sungguh anda...

Post a Comment

Sakuradila Copyright

All the media publish here especially photos are belong to me.sakuradila is my tagline.sila jangan copy tanpa keizinan tuan punya istana wokeyh.dan segala perbuatan yg tidak baik di istana ini adalah dilarang sama sekali.

Attention please :)

This is a life of a girl being as strong as she can be to lead a beautiful life she dream of.This is a space where she shares her thoughts and everything that happen in her life.The sweet memory,the bitter past,anything that connected to her life in any way.Leave if you hate it.And of course read it if you wish to.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP