Powered by Blogger.

Followers

London tanpa hujan :)

Asalamualaikum


ni mmg xde keje dila.mcm xde masa lain je nak update.time2 nak cover baca nota la ko nak update.xpela,release tension sikit.kih3.

alhamdulilah,skrg kaki dah bole step.still bersimen.tapi still kene makan analgesic utk tahan sakit.insyaAllah next week bukak la kot.amin.rasa mcm rindu sgt nak berjalan dgn bebas!

this time dila update simple2 je utk hari kedua kat London :)


from rumah Ansar ke bus station utk ke tube ^_^

Photobucket

suha yg merah,zul yg berjubah biru :p

Photobucket

alhamdulilah,hari kedua ni mmg cuaca molek sangat sangat,alhamdulilah.
destinasi hari ini!

Photobucket

TRAFALGAR SQUARE!
square bese2 pon nak pg jugak haha..popular punye pasal kan..
Photobucket


Photobucket

yg kat belakang kitorg tu NATIONAL ART GALLERY
free admission kan,ape ag masuk jela tgk lukisan2 sume...ada satu area pelukis name die xigt la pulak..kitorg dok tgk gambar liverpool kot..tbe2 ade org terangkan psl Islam yg bertapak kat situ..n tunjukkan sabit tanda surau yg ade dlm gambo..tup2 rupenye dia la pelukis nya...malu je kitorg..igtkan mcm tukang terang je...sbb sgt humble..
Photobucket

Photobucket

then kitorg ke tube station Green Park utk ke Buckingham Palace.berjalan melalui Green Park straight je akan nampak palace yg tersergam indah tu....

Photobucket

mmg rezeki sangat.kitorg datang je rupa2nye tgh ada pertukaran guard.mmg padat sangat pelancong time tu!meriah!

Photobucket

Photobucket

arigatou,minna!

Photobucket

Green Park yg cantik!tp lagi indah Regeant's Park kot :)

Photobucket

then kitorg try gamble arah yg xtentu hala utk ke British Museum.alhamdulilah xsesat.sbb sng je jalan kat London ni.xtau,tanye je orang :) lagi2 kalo org2 yg keje kat tube.comfirm diorg tau punye.dan kene la belajar tgk peta ye!

Photobucket

dalam museum ni byk compartment.tp kitorg pg yang minat jela,bab2 medic zaman dulu,bab2 mesir,bab2 middle east.even dulu g Museum De Louvre kat Paris pon nak patah kaki jalan,mmg xnak dah la haha..

Photobucket

Mumiaaaa.ada mumia kanak2,ada mumia pempuan tua.semua siap die tulis disease atau bende2 berkenaan mcm kenapa die mati.
Photobucket

haaa malam ye pulak.kitorg semua balik ke umah Ansar.diorg dila tinggalkan dinner kat umah,dila pg jumpa bekas classmate kat Uniten dulu.kitorg janji jumpa kat Leicester Square.dila dok tungguh die sorg2 mcm hape je kat situ,dgr lagu,pusing2 Chinatown tu.haha.

Photobucket

jumpa Naufal.and pastu Fathini,kwn Naufal dtg utk teman dilaa.hehe.

Photobucket

Naufal belanja yogurt je?haha xde gurau.mati aku kalo die baca nih.dah lame xjumpa pon same je perangai.sengal.nasib bukan dalam kelas mcm dulu dah.terkawal sikit.haha.cuma skrg xmaen dah pki spek kan.contact lens :p jangan mara!

Fathini lak comel je.senang mesra.so mmg sng la masuk borak.hahaha.rupe2nye fathini ni dlu rapat dan st sekolah ngan dayah,housemate dila.lagila rancak.hari2 terakhir kat London,jumpe Fathini lagi sekali lak tu,sbb die nak pas brg kat dayah.

Photobucket
ehem ehem ehem.hahahaha.

pas makan yogurt,kitorg jalan2.then si dak naufal ni lapor lak.over kalahkan pelancong.Noodle Stop.sedap.hehe.dak2 London ni kalo jalan,mmg xbawak duet.bawak kad je.semua pakai kad.kedai ni lak xterima kad.padan muka.haha.

Photobucket

yang ni dila punye.belanja diri sendiri oke.haha.last2 xhabis pon.bawak balik rumah,diorg pulak yg kelaparan habiskan.kih3.

Photobucket

Dila dan Fathini :)

Photobucket

arigatou sbb belanja yogurt ye naufal,and tini sbb teman dila bwk jalan2.hehe.

hari kedua ended safely.alhamdulilah.pasni kene buat pakej update by2k hari terus kot?entah2 dah nak balik Msia pon update xhabes agi.hahaha.tiket sudah beli dgn jayanye!YES!

huwaaa.takut menunggu hari lusa.dahla tiba2 kene tinggal study sendiri kat umah.mmg study sendiri pon dlm bilik masing2,cuma pape nak tanye sng dayah ade.yakin sikit.xkisahla hehe.adik umah ade.cuma dayah baru je pg study kat umah anis.xpe,jauh2 pon bak kata dayah,kite kene aplikasi teknologi!tbe2 lemah semangat.haha.xde kene mengena oke dila.haih.kuat kuat!dah rse mcm nak buat iklan milo pulak :p

mereka gembira.dan dila gembira melihat mereka dah berjaya.
minna,otsukaresama desu!


Photobucket

lepas ni nantikan post sehari di Greenwich pulak oke!
insyaAllah..

salam sayang,
sakuradila

dealova  – (March 4, 2011 at 3:09 PM)  

LA...dila sakit kaki ke..syafakillah!! <3


amboui..bejalan sakan na =))

sakuradila  – (March 4, 2011 at 4:13 PM)  

tomato kering > pqar!haha ni terharu ni,blogger popular komen kat sini kuang3 :p

dealova > wani,awat ada threat kalo nk bukak blog ko?aah,dah seminggu lebih dah yang...next week bukak dah...mesti sakan!mane boleh kalah ngan ko hehe..tp org tu kat msia lagila best!

matahari_perantau  – (March 8, 2011 at 4:23 PM)  

dila...tini 2 amek accounting kn? hehe

Post a Comment

Sakuradila Copyright

All the media publish here especially photos are belong to me.sakuradila is my tagline.sila jangan copy tanpa keizinan tuan punya istana wokeyh.dan segala perbuatan yg tidak baik di istana ini adalah dilarang sama sekali.

Attention please :)

This is a life of a girl being as strong as she can be to lead a beautiful life she dream of.This is a space where she shares her thoughts and everything that happen in her life.The sweet memory,the bitter past,anything that connected to her life in any way.Leave if you hate it.And of course read it if you wish to.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP