Powered by Blogger.

Followers

Greenwich

Asalamualaikum


pape pon,ucap syukur banyak2 dulu :)

EXAM.alhamdulilah.dengan keadaan sebegini,dila bersyukur sangat...haha..masing2 tau kemampuan masing2 kan, xperlu nak membandingkan diri dengan org lain, dengan senior ke, dengan budak arab ke...anggap je kehadiran diorg tu buat kita lagi semangat nak markah tinggi2,bukan utk mengeluh xhabis2..perbaiki diri,peluang ada depan mata :)

minna,ganbattene!fighting terus menerus!jangan lemah semangat.ada lagi 2 system menunggu kita :)

KAKI.yang ni horror sikit.mmg da bole jalan.tibe2 pagi tadi,bengkak dia menjadi-jadi smpila skrg.oleh sebab mmg space yg ada complete cast tu sekat,mmg sakitla.maybe sbb edema naik balik kot.haih.lusa pulak tu appointment.xpe,doa2 belai2 kaki ni supaya turun bengkak.amin..

oke.back to the past.
SEHARI DI GREENWICH :)

ala.dulu yang belajar geografi time pmr tu.mmg xsuka geografi.haha.tapi bile dok sini,kdg2 mcm automatik paham bab2 beza jam ni,peta dunia.baru la terkedek-kedek nak aplikasi benda bertahun yg lepas.heee :)

Greenwich ni xjauh mane pon dari london.x naik tube,naik train atas tanah.haha.sekejap je dah sampai.sampai2 blur sekejap.tp jgn riso la,sng je nak pg sini.popular pon,tye je org tahu :)

NATIONAL MARITIM MUSEUM
oke,ni mmg tempat tumpuan kanak2 tadika punye lawatan :p


Photobucket

Photobucket

Photobucket
dalam ni segala pengetahuan pasal maritim,pasal penjelajahan zaman dulu semua ada..

Photobucket

kat atas ade tunjuk kronologi mcm mane perubahan teknologi utk x sesat belayar kat laut.banyak nama cendekiawan Islam tertulis :) tu semangat baca tu,kecuali skin :p

Photobucket


Photobucket

Ibnu Battuta

Photobucket

lepas abes jalan kat museum ngan tengok souvenir,gerak ke bukit belakang museum utk tengok exactly garisan latitude 0 tu...latitude ke magnitude eh?hentam..

Photobucket


Photobucket

taman die cantik!dah macam ala2 korea jepon gitu..kt sini amik gambo itu ini je dah lame :)

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Photobucket

segala jenis teleskop!

Photobucket

ye!itu die garisan dia!kitorg igtkan garisan mcm ape,tapi mcm itu la rupa die :p

Photobucket

Photobucket

Photobucket
subhanallah :)
Photobucket


Photobucket

keluar balik,jangan sesat lak.ikot jalan belakang utk ke taman yg cantik tu balik :)

Photobucket

Photobucket

suha & skin = bakal dentist muslimah yg comel ^_^

Photobucket

Photobucket

oh time ni mmg klasik sbb zul buat "lawak" 24 jam.haha.lawak apekah itu,biarlah kami je yang tahu.korg mmg seronok!

Photobucket

alhamdulilah.patut hari yg ke-3 ni mmg kosong xtau nak buat ape.last2 shamsiah @ syam haha bagi idea pg sini.berbaloi :) sbb petang tu lepas balik umah kitorg akan ke Victoria Coach Station utk ke Manchester!

yang ni mmg menguji fizikal. kitorg lewat ambik tube.rupa2nye station tu sangat la jauh dgn tube Victoria. berlari cmm nak terkeluar jantung!xpeduli dah org ramai ke ape ke...tepi tepi!nasibla situ mmg area station2 ni,so mmg xheran la kalo ade org lari pecut 100 meter ke kan..haha..kesian kak Aisyah pon terpaksa berlari same sbb tunjuk jalan.arigatou!

alhamdulilah.semua perjalanan kitorg bese naik Megabus.oke je.kdg2 lagi oke dari National Express.harga pon murah lagi.eceecec bole jadi duta Megabus lepas ni nih :)

Photobucket

lepas ni,nantikan pulak update 2 hari di Manchester ditemani Nurizzati Ahmad :)
the best tourist guide ever :p

esok system baru bermula.masih bernama NEUROSCIENCE tapi tmbh 2 kat belakang.Ya Allah,iringi langkah kami semua dengan rahmatMu..

yang benar,
sakuradila

penyejuk hati  – (March 6, 2011 at 8:49 PM)  

cantiknya semua pic awk...akak sendiri pun xpnah sampai greenwich tu..anyway, smoga cepat sembuh yer adila..(^_^)

matahari_perantau  – (March 6, 2011 at 8:53 PM)  

dekat line longitude o degree 2 ad kuala lumpur kn?perasan x??hehee

sakuradila  – (March 6, 2011 at 9:56 PM)  

kak sarah > hehe thank you! haha alang2 b4 habes tu,gla jejak kaki ke kejap..hihi..time kasih,insyaAllah dah nak elok kot nie :)

matahari perantau > siapekah gerangan?
ade ade!excited menjadi warganegara Msia haha..

Post a Comment

Sakuradila Copyright

All the media publish here especially photos are belong to me.sakuradila is my tagline.sila jangan copy tanpa keizinan tuan punya istana wokeyh.dan segala perbuatan yg tidak baik di istana ini adalah dilarang sama sekali.

Attention please :)

This is a life of a girl being as strong as she can be to lead a beautiful life she dream of.This is a space where she shares her thoughts and everything that happen in her life.The sweet memory,the bitter past,anything that connected to her life in any way.Leave if you hate it.And of course read it if you wish to.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP