Powered by Blogger.

Followers

Santuari Gajah Kuala Gandah

Asalamualaikum..


family weekend out :)

second week after touch down kat Msia.ikot ayah keje kat Terengganu,balik ke Pekan and then saje2 singgah kat Kuala Gandah ni.mak punye cadangan since aritu ada kuar kat tv.hehe.and mmg worth it.FREE je masuk.tapi kalo nak naik gajah and extra ape agi ntah,tu kene bayar sikit.and ada jugak set masuk yg kene tempah awal2.pape sila la google ye :)


budak 15 kilo :) tiket kene lekat di badan ye..
Photobucket

kene jalan sikit utk smpi ke ruangan dalam ni :) dlm perjalanan ade la taman herba,kedai,dll..dan tu tempat persembahan.since next session pukul 2,xlarat nak tunggu,kitorg tgk2 jela gajah2 baby kat situ...

Photobucket

gajah2 yg ada time tu hanya bayi2 sahaja.mak bapak diorg ada kat hutan tgh makan kot?tapi baby2 pon even bru 4 tahun,dah sebesar tu....
Photobucket


Photobucket

Photobucket

boleh beli kacang kat gerai situ,then bgla makan.belalai dia mcm vacuum.dila igt die masuk ikto hidung je tapi just sedut kat situ je then masukla mulut pakai belalai die tu...comel je^_^
Photobucket

name sume nama tradisional.ada name SIPUT sbb jumpa kat Sungai Siput,Perak.ada gak nama Langsat n Pandan :)

Photobucket

huuu already missing them :(

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

b4 balik,kitorg pg tgk tayangan video.pasal gajah yg masuk national geographic dulu2.best dan sayu sikit.hehe.nak tau,sila la dtg sini :)

Photobucket

The End

rasa lama sgt x g jalan yang mcm ni,tgk gajah lak tu haha.bese zaman sekolah je g tmpt2 mcm ni.cuti kali ni,even kl tower pon dila pg haha.tapi berbaloi and happening je :) thanx to all yang menemani dila cuti ni.seriously,dila hargai sgt2 and hepi sgt2.alhamdulilah.jadi pendorong semangat utk go on another 3 years :)

tengah nak abeskan coretan jalanan hehe :p

"bila engkau sulit bangun di malam hari dan sulit berpuasa sunnah di siang harinya,ketahuilah engkau sudah dibelenggu oleh dosa-dosamu" [Fudhail bin Iyadh]

Ilmu ada di mana-mana.Cuma kita yang perlu usaha utk mencarinya :)

live your life,
sakuradila

Arini Nuran  – (July 10, 2011 at 3:43 PM)  

dilaaa. bestnya! :D jeles. dlu teringin sgt nk g situ. tpi xda geng :( hehehe.

sakuradila  – (July 17, 2011 at 1:46 AM)  

ariniii!bestnye jamu kwn2 jepon tu :) kalo sini jamu pon diorg mmg xberapa nak makan...hehe xpe,nti kte dh besa,dh keje bole la g...tp kne book la dila awal2 :p

Post a Comment

Sakuradila Copyright

All the media publish here especially photos are belong to me.sakuradila is my tagline.sila jangan copy tanpa keizinan tuan punya istana wokeyh.dan segala perbuatan yg tidak baik di istana ini adalah dilarang sama sekali.

Attention please :)

This is a life of a girl being as strong as she can be to lead a beautiful life she dream of.This is a space where she shares her thoughts and everything that happen in her life.The sweet memory,the bitter past,anything that connected to her life in any way.Leave if you hate it.And of course read it if you wish to.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP