Powered by Blogger.

Followers

Basic Clinical Skill

Asalamualaikum..


gambar mmg xde kene mengena dgn tajuk.gambar ni lebih kpd skill2 sbgi seorg suri rumah la kot?xpon iron chef ke kan...siap satu umah berangan2 buat bisness : fiqah jadi tukang amik order & dayah jadi tukang tausil(delivery) kih3

Photobucket

jumaat lepas,akak2 senior Arab anjurkan program berkala,pecah ikot group kecil esp utk dak2 tahun 3 yg bakal masuk klinikal.alhamdulilah,banyak sgt idea2 baru,benda2 baru yg kene memorize especially for the next year.hakikatnya,kalau la dila ni melalui klinikal dlm bhs melayu,mmg agak oke senanye.bab banyak kene baca dan ingat tu mmg lumrah kat mane2 sekali pon.

yg horror sedikit utk dak2 sini,ialah ber "klinikal" dlm bahasa Arab.dan even akak2 ckp,2 minggu pertama start 4th year tu mmg kene tahan jela.lame2 insyaAllah oke :)

kenela optimis kan ape2 pon.optimis pon,kene start dah hadamkan bhasa Arab amni betol2 smpila fasih.amin.kene banyak lagi usaha ni.dan kene jadi rajin bertanya.

so far first session,just general idea mcm mane rotation utk 4th year.ada intro for 1 month,and then bergantung ikot group nanti round mane yg akan start dulu. sama ada SURGERY, PEDIATRICS or INTERNAL MEDICINE.then talk about mini osce,and OSCE paling utama.akak2 tunjuk mcm mane amik history patient and mostly about physical examination.mcm mane nak inspect patient,nak cek murmur and banyak la lagi yg sgt berguna utk kitorg senanya.

terima kasih x terhingga utk diorg semua :)

doakan kami semua di sini.masih ada yg perlu berjuang.insyaAllah.
raya Aidilfitri kali ni,dila raya di sini bersama mereka ^_^

rasa mcm sayu je.tapi hati kata ini yg terbaik.dan mungkin banyak benda yg bakal dila pelajari,sape tau kan?

sesungguhnya Allah yg memegang hati hamba2Nya <3

fighting!
sakuradila

dealova  – (July 17, 2011 at 6:28 AM)  

dila dah smpai joden? waa...
selamt kembali ke alam persekolah.hihi... =)

sakuradila  – (July 17, 2011 at 5:40 PM)  

wani :) lame dahhh....bile balik msia?ke exam agi?
hehe time kasih...

tnoe  – (July 18, 2011 at 8:00 PM)  

just droppin by here to say all the best fad in everything you're doing!
I love you!
hehehe

sakuradila  – (July 18, 2011 at 11:43 PM)  

tnoe,just by reading this simple message,dh senyum bahagia dh jauh di sini :)
i love u too!
n thank you mem!

panda putih  – (July 19, 2011 at 8:07 AM)  

hehe,, skill memasak semakin hebat! phewwit

sakuradila  – (July 20, 2011 at 6:21 PM)  

dell > sAje je kan dell :p mane de...tu namenye ngade2 rajen mcm xde buku je nak baca kih3

Post a Comment

Sakuradila Copyright

All the media publish here especially photos are belong to me.sakuradila is my tagline.sila jangan copy tanpa keizinan tuan punya istana wokeyh.dan segala perbuatan yg tidak baik di istana ini adalah dilarang sama sekali.

Attention please :)

This is a life of a girl being as strong as she can be to lead a beautiful life she dream of.This is a space where she shares her thoughts and everything that happen in her life.The sweet memory,the bitter past,anything that connected to her life in any way.Leave if you hate it.And of course read it if you wish to.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP