Powered by Blogger.

Followers

Hujan Rahmat di London

Asalamualaikum


nak update,mmg xtau nak update ape.nak kate pasal hidup pon,tiap2 hari buat benda same.pg kelas kol 10,balik pukul 3.kalo ada lab,pg pukul 7.same jela mcm tu.xde progress je hidup dila ni.yg berprogress cuma dah masuk sem 2 tahun 3.sem penentu segalanya.alhamdulilah.

tahun ni nak makin tambah umur.patut kene la tambah ilmu.lihat org laen,satu persatu melangkah. gembire melihat mereka gembire,walaupon kdg2 hanya memerhati. tahun ni pon patutnye diri sendiri pon kene melangkah setapak.memberi peluang kpd diri sendiri.hanya Allah mengetahui.

lagipon,kita kene yakin dengan ketentuan Allah.dan redha dengan apa jue yg berlaku.even kdg2 hati manusia kan,mmg berbolak-balik,tapi slowly,kita kene belajar utk menerima semuanya.

skrg dah ade smgt nak cerita pasal winter trip hari tu.dila peg ke United Kingdom.adela dalam 2 minggu lebih.POKAI POKAI wei.tapi pengalaman berharga tu.even xdela se adventure summer trip yg lepas,lebih kepada jalan2 yg have fun and relax and jumpe member.tang tu yg best tuh.

____________________________________________

Winter Trip 2011

Queen Alia International Airport:Romania Airlines
Photobucket

THE WORLD IS A BOOK,AND THOSE WHO DO NOT TRAVEL READ ONLY A PAGE :)
dlm hati,bagus jugak airport ni walaupon org2 die sengal2 sikit ;p


zul,skin and suha.partners along the way :D
Photobucket

sampai je Heathrow Airport,kak kimah yg comel jemput kitorg.kak kimah ni bakal jadi cikgu physics nanti iA :) b4 naik tube nak g umah Ansar kat Mile End.kitorg beli Oyster Card utk bab2 touch naik tube ni.moden moden.bersimpang siur map tube.haha.

zul,dila,kak kimah
Photobucket

hari pertama sepanjang hari hujan.mmg rosak mood sikit time tu.tangkap gambo pon xsemangat.kene cover2 lens.dan malangnya,hari pertama je filter pecah!padan muke ko dila.haha.xpela,hidup je kamera tu tanpa filter pon kan.nanti la beli baru.

dan dari pagi ke petang,ANIS teman kitorg jalan.al maklumla,hari pertama.hehe.
Photobucketa

Photobucket

Photobucket

BIG BEN
Photobucket

LONDON EYE time ni kitorg tgk je,sbb tgh dlm renovate ke ape ntah.dah book tiket next week nye tok naik.beli pakej skali masuk madam tussauds.

zul,dila,skin,anis

Photobucket

lepas berjalan dlm hujan yg sejuksss tu,gerak ke Malaysian Hall yg popular tuh tok makan ngan solat.Malaysian Hall area Bayswater.kat Bayswater ni jugak sepanjang jalan,mmg area beli souvenir.yang murah-murah pastinya.ape lagi kan.xrancang pon nk beli,tp alang2 beli la terus souvenir utk mereka tersayang ;)

Photobucket

malamnye pulak,dila jumpe ean.she's my best friend time kat maahad hamidiah kajang dulu.ada rezeki dan masa,sempatla jugak jumpa.alhamdulilah.padahal jmpe dah raya aritu.gaya mcmla bertahun-tahun xjumpa haha.

kitorang makan Nando's
Photobucket


first time ni.haha.xbesela makan benda2 mahal cmni kat msia.haha.naseb ean belanja :)
Photobucket


zul,dila,ean-susunan tmpt duduk time form 3 dulu :) hehe
Photobucket

orang kata,bila travel sama2 ni,kita akan lebih kenal akan kawan kita.mmg sangat betul.dan bila lebih mengenali ni,kita akan lebih memahami.insyaAllah.

nantikan pulak hari kedua di London ye!
Photobucket

dila rasa semakin selesa sem ni,dengan mereka.kadang-kadang,even kita xgembira pon,kita kene cuba utk gembira dengan apa yang ada.baru bersyukur namanya.ignore the rest.follow the flow.sekarang neuroscience.mmg semua benda baru.otak yg kecik adalah satu ciptaan Allah yg sungguh complex,jantung pon kalah!

slowly mencari semangat stadi system seperti biasa.malam ni insyaAllah bersama anis dan dayah.tapi esok ada PROSPEC : sukan dak2 melayu kat irbid nih.entah ape la main esok.entah2 tangkap gambar je lebih.haha.kalo x pg yang ni,mmg sampai bila la xkenal adik2 junior yg beratus-ratus tu ha.hihi.

main sungguh-sungguh.belajar pon kene sungguh2.doa pon kene sungguh2.

salam sayang :)
sakuradila

Arini Nuran  – (February 18, 2011 at 4:41 PM)  

wahhh. seronoknya dila. banyak berjalan.*jeles* :D

murni  – (February 18, 2011 at 4:43 PM)  

salam.

wah3 ada blog rupanya cik adik dila ni. hehe

best2 sila teruskan kisah pengembaraan anda di bumi UK ye:)

salam sayang,
k murni
123 standard road
:D

emy  – (February 18, 2011 at 5:23 PM)  

jeles lah dengan ko dila...
cantik gambar semua..hehehe

sakuradila  – (February 18, 2011 at 7:57 PM)  

arini > hehe seronok,alhamdulilah,rezeki Allah bagi kan...eleh arini,dila lagi jeles,arini pi jepong!

kak murni > heheh ampun tuan rumah :) iA kalo ade masa dila sambung....tp tula,gambar akak xde!

tang 123 standard road tu sedap bunyinyer ;p

emy > emy!ko nak jeles ape nye!nanti kat kampung ko online x?

ayesyaazreena  – (February 19, 2011 at 3:03 AM)  

wahh! nak jalan! nak jalan!
jeles jugak! hihihi
nando's sana nmpk lagi sedap dari kat m'sia~ ngehehe :D

sakuradila  – (February 19, 2011 at 6:28 AM)  

cecha : ehem,dah merdeka tu,sila la jalan2 oke!
hahah ye ke?dila xpernah nmpk nando msia,tapi yg tu sedapla :)

Post a Comment

Sakuradila Copyright

All the media publish here especially photos are belong to me.sakuradila is my tagline.sila jangan copy tanpa keizinan tuan punya istana wokeyh.dan segala perbuatan yg tidak baik di istana ini adalah dilarang sama sekali.

Attention please :)

This is a life of a girl being as strong as she can be to lead a beautiful life she dream of.This is a space where she shares her thoughts and everything that happen in her life.The sweet memory,the bitter past,anything that connected to her life in any way.Leave if you hate it.And of course read it if you wish to.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP