Powered by Blogger.

Followers

hello again!

Asalamualaikum ;)

ohisashiburi desune.iro iro happened bbrp bulan ni.menyesuaikan diri,menabahkan diri,dan sebagainya.haha.bak kata org,keluar rumah sebelum matahari terbit, and balik selepas matahari terbenam.KONONNYE.tapi sepatutnye.banyak sgt benda nak kongsi,especially dengan clinical years start from this year,but i barely can find time to write.


Teaser Jelajah Jordan kali ke-2 2012

harap2 teaser ni bukan hanya tinggal satu gamba.doa2 la ade lagi post lain tentang jordan. haha. being in clinical year,dila sgt la susah dpt cuti,melainkan cuti raya haji ye :( dapat pg JJ lagi sekali ni pon curik2 waktu spare lepas exam osce tok first round & b4 masuk round baru.

bila dah xde cuti ni,weekend pon dh kire bersyukur sgt alhamdulilah.dalam hati,at least kalo sekali sehari dpt tgk laut pon ckupla.xkisah pg mane pon asalkan hati ni tenang je ^_^

so,tbe2 arini tergerak nak tulis,semula.so far round surgery kali ni,memenatkan sbb sume doctor surgery adalah doctor2 yg horror,dan suke attack mcm2 soalan tiap2 hari!tapi skrg dh minggu ke-6,lame lali sangat dah.jadi doktor kene kuat!

hidup manusia ni mcm2.bila dila tgk patient2 kat ward,kdg2 terasa,org kat luar tu kdg2 xpernah bersyukur.segelintir,xsemua.patient surgery kebanyakan akan meraung kesakitan.konpem ada tiap2 hari,yang nangis.yang xde pon org jenguk.yg berminggu2 duduk ward.diorg semua Allah uji dgn dugaan sakit.kdg2 kita xhargai pon sihat yg Allah bagi.

last paragraph : kes menarik.tapi sedeh.make me remember of someone of my past.female patient 6 months pregnancy,suspected appendicitis.makcik tu sangat la tergambar externally sakit ++++ sedeh beliau.doc selamba je ckp 3% abortion then terus blah.kitorg blur xtau nk buat ape.nak kate arab fasih bebeno tu xla,tp nak comfortkan beliau dlm bhs yg beliau selesa tu mmg sgtla xreti.then one of my groupmate console her.jeles dila tgk dak2 arab group dila @_@


watch people make us to live our life better.


lotss of M&M

fatin adilah ;)

panda putih  – (February 10, 2012 at 9:31 AM)  

fadh lps ni kena bljr cara nak comfort pesakit. tp kan, del rsa doc tu dah lali kot tangani pesakit. tu dia rileks n blah gitu je.

sakuradila  – (February 10, 2012 at 4:28 PM)  

hai dell!happy belated birthday,again!
tula...lagipon arab kan,diorg mane peduli sgt :p
kalo dlm bm reti la kot,dlm arab dh mcm xterkeluar ape2 @_@

s.a.y.d.a.t.u.L  – (February 11, 2012 at 11:13 AM)  

fadh, semoga awak dilimpahi kesabaran dan ketabahann time dkt klinikal nt, fida bru je hbis, minggu dpn exam! gud luck fadh! :))

sakuradila  – (February 11, 2012 at 6:58 PM)  

heheheh sayu lak baca komen fida,insyaAllah,aminn~fida pon gudluck okeyy!

Post a Comment

Sakuradila Copyright

All the media publish here especially photos are belong to me.sakuradila is my tagline.sila jangan copy tanpa keizinan tuan punya istana wokeyh.dan segala perbuatan yg tidak baik di istana ini adalah dilarang sama sekali.

Attention please :)

This is a life of a girl being as strong as she can be to lead a beautiful life she dream of.This is a space where she shares her thoughts and everything that happen in her life.The sweet memory,the bitter past,anything that connected to her life in any way.Leave if you hate it.And of course read it if you wish to.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP